Over mezelf

Een korte introductie van mezelf. Wie ik ben, wat ik doe, en waarom ik fotografeer.

Hoi...

Ik ben Dennis van Leent, en woon in Hellevoetsluis met mijn vrouw en zoontje. Ik werk in de chemie, en bouw gas-chromatografische applicaties (laten we het maar "lab-appartuur" noemen) voor de chemische industrie bij een vooraanstaand bedrijf in Rotterdam. En hiernaast in mijn vrije tijd al jaren enthousiast aan het fotograferen.

Sinds 2015 ben ik analoog gaan fotograferen, en dit heeft me langzamerhand mijn digitale camera aan de kant doen leggen. Inmiddels fotografeer ik nagenoeg uitsluitend met film. Digitale camera's zijn niet alleen duur, maar het doet me ook niks meer. Ik denk dat mijn chemische achtergrond hier wel help dat ik mij enorm op mijn gemak voel zelf mijn film te ontwikkelen.

Ik ben vooral in de natuur te vinden - al vanaf mijn kinderjaren voel ik me sterk door de natuur aangetrokken. Al heel jong kreeg ik een grote interesse voor geologie en astronomie, en uiteindelijk heeft dit er ook toe geleid dat ik chemie als vak heb gekozen. En deze interesse is altijd gebleven. Tot op de dag van vandaag graaf ik graag uit hoe de wereld om me heen werkt, gewoon omdat ik het prachtig vind, en omdat ik het heel graag wíl begrijpen.

Landschappen en details, van abstract en minimalistisch tot sfeerimpressies, de wereld buiten is geweldig - mids je hier op een eerlijke en verantwoordelijke manier van geniet. Stranden, duinen en bossen, maar ook platteland en heide, overal waar de stad eigenlijk maar niet te vinden is. Maar zelfs dan is een stad vaak nog een leuk uitstapje (want ook architectuur en stedelijke landschappen vind ik geweldig om vast te leggen). Grote voorkeur blijft rust en natuur, en daarom zal je me vooral op of in de omgeving van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden vinden. De natuur is ook een belangrijk onderdeel geworden van waar ik tot rust kom. Niet alleen de rust in de natuur zelf, maar vooral omdat ik volledig in mijn omgeving kan opgaan. En die rust is een veel terugkerend thema wat in mijn foto's terugkomt. De rust die ik zoek en zo hard nodig heb, want het is niet altijd even rustig in mijn hoofd.

Als persoon ben ik een erg aanwezige vent. Hou van een goed gesprek, lachen, mensen en genieten, ben soms impulsief en kan vanuit het niets met rare dingen komen, hou van verrassingen, en kan niet stilzitten - mentaal en fysiek. Ik ben daar gewoon niet op gebouwd. Mijn hoofd is constant in beging, en daar komt ook een stuk creativiteit vandaan. Bij mij is mijn gevoel leidend, en ik denk letterlijk in plaatjes. De fotografie is een enorme belangrijke uitlaatklep geworden waar ik mijn hoofd z'n ding kan laten doen, en ik ergens in dat proces weer helemaal "Zen" wordt met mezelf.

_DSC4966
error: Beschermde inhoud!
Scroll to Top